tirsdag 10. mai 2011

Slik blir utseendet på vårt nye hus.

Flere har lurt på hvordan huset vårt skal se ut.  Her har dere svaret.Jeg synes det er utolig vakkert.

Vi bestemte oss for å bygge hus for ca 1,5 år siden, og prossessen med å finne det riktige huset for oss var i for seg ikke en vanskelig jobb. Vi hadde dannet oss et bilde av hvilken hussjanger vi likte, så vi kunne tidlig sortere oss frem til noen alternativer.  Når vi bladde i kataloger stoppet vi på dette huset ifra Nordbohus, ved navn Scorpio.  DET var huset vårt.  Vi begge likte utseendet på dette huset svært godt, samt at huset har noen flotte løsninger som få hus har. Vi kikket også på andre hustyper underveis, men falt tilbake på dette hver gang.

På Februar i 2010 bestemte vi oss for å bygge dette huset, og fikk da de første tegningene i fra Nordbohus og tilbudene på de ulike momentene som hører til.
Vi gjorde endringer støtt og stadig, og prisen på huset ble juster deretter hver gang vi forandret på den miste ting. Totalt har vi nok mottatt over 10 ulike tilbud i henhold til våre justeringer.Nå trengte vi inspirasjon, og kunne tenkt oss å sett et slikt hus i virkeligheten !


Hva gjorde vi ? Jo - vi ringte Nordbohus for å undersøke om det fantes noen slike hus i Trøndelag. Etter det vi har fått opplyst er det kun 23 slik hus i Norge pr i dag. Men nok en gang var vi heldige, da det var 2 hus som var bygd ikke langt unna oss. 

 Vi tok turen ut til Frøya og Hitra.

Strålende vær og vind i håret. Vi kunne ikke fått en finere dag.Den første familien vi besøkte bygde huset sitt i 2007/2008 på en vakker tomt på Frøya.
De valgte å bygge huset akkurat som tegningene nedenfor viser.

Den andre familien bygde dette huset som et sommerhus i 2005/2006. De bygde huset nesten slik som vi skal gjøre, med begge buevinduene fremsida.

Dere glimter det hvis dere ser nøye etter.Opprinnelig så huset slik ut.


Scorpio


Scorpio


Scorpio


ScorpioSom dere ser har vi gjort ganske store forandringer ifra utgangspunktet. Vi ønsket å ha en helt klar fremside , og en helt klar bakside på huset. Noe vi gjorde ved å flytte begge sitronvinduene på samme side, som ble vår fremside.

De søte utstikkene som dere ser på hver side av huset på de orginale tegningene, er svært upraktiske og dyre. I tillegg er det i utgangspunktet utrolig mye skråtak i 2.etasjen. Vi valgte derfor å bygge ut hele taket, både for å slippe så mye skråtak, og for å bygge på en balkong på det ene soverommet.

Noe av det viktigste vi gjorde på disse turene til Frøya og Hitra var å ta masse bilder av huset, både innvendig og utvendig. Det har gjort at vi har valgt en del andre løsninger enn de to husene vi var så heldige å fikk se på.


Om alle løsningene og forandringene vi har gjort er lønnsomme, det vil tiden vise.
R & R

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din hilsen ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...