lørdag 3. september 2011

Peis innsats

Vi har bestemt oss for å mure opp en veggen
 på stua som vi skal kle med naturstein og sette inn en peisinnsats.
Men hvilken innsats ?  Vi har funnet flere alternativer, men hvem av disse vi skal gå for er fortsatt ikke bestemt. Er det noen som har erfaring med slike innsatser som kan anbefale en forhandler, eller et spesielt merke ?


Pr i dag har vi vært på Varmforum og sett på en Scan 7-5 .

Scan 7-5


Vi har også sett på Nordpeis, men denne synes vi er litt for liten til den veggen vi skal mure opp. Vi ønsker i tillegg en widescreen , ikke en stående peis.

Nordpeis.Denne har vi blitt anbefalt , Rais 700.Det er mye som spiller inn når vi skal velge hvilken innsats vi går fort. Det er viktig at den har lufttilførsel ifra pipa, ikke ifra rommet den står i. Huset vi bygger er nesten helt tett, med en energiklasse under C, og da kan det bli " for tett " , slik at peisen ikke greier å hente nok luft.Denne steinen er litt lik en slik stein vi har sett for oss å kle muren med.
Jeg håper det blir et fint avbrekk ifra de vanlige lyse veggene. 
Er det noen som har tips eller råd om naturstein eller peis så mottas det med takk.  
R & R 2 kommentarer:

 1. Har elendig erfaring med Nordpeis. Riktignok basert på en annen innsats (NG23). Er ikke mulig å få nok tilluft i den innsatsen uten å montere mekanisk vifte på pipa. Nordpeis har behandlet meg som kunde på verst tenkelige måte. Jeg mener produktet er for dårlig, men Nordpeis er skikkelig arrogante, og bortforklarer bare så godt de kan.
  Vil anbefale alle å holde seg unna Nordpeis produkter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Tusen Takk for tilbakemeldinga :)

   Vi har ikke hatt direkte kontakte med noen hos Nordpeis - men har sett på flere av innsatsene deres. Vi dro på salg som planlagt , og fant en kjempefin peis ifra Lotus som er produksert i Danmark. Vi håper den blir bra !
   Jeg skal legge ut et bilde av den om ikke lenge :)

   Ragnhild

   Slett

Takk for din hilsen ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...