fredag 29. juli 2011

Støping av muren vår. . .

Endelig kom betongbilene ifra Norbetong.
Slik så det ut når 2 stk biler kom opp bakken vår. Veien vi har opp til huset er relativt bratt , så de hadde begge god fart oppover, og da gikk det fint.Den ene bilen er en pumpebil, og den ser slik ut.  Det er noe kjappere enn å kjøre irund med en trillebår og spade.  Det gikk veldig fort når de hadde rigget seg på plass, og i løpet av bare 45 minutter var vi ferdige.


Pumpebilen var noe deffekt, og vi fikk derfor ikke skrudd ned trykket på slangen, det gjorde at det kom masse betong på en gang, noe som igjen førte til masse søl.

Ragnar gjorde en strålende jobb som gikk rundt med slangen, bedre resultat kunne vi ikke fått med et så høyt trykk på slangen.

Det gjelder å jobbe kjapt med betongen, den stivnet ganske fort.  Vi måtte stappe etter hele turen, slik at alle hulrom samt armeringa i botten av muren ble dekt med masse.
Etter den føste runden skulle vi egentlig ha stoppet opp litt, og langt nedi en ny runde med armering hele turen. Men guttene som kom med bilene hadde det fryktelig travel, så vi fylte opp hele turen 2 runder, og la deretter ned armeringa som skulle i toppen.
Men den sank godt nedi, så det var ikke noe problem.


Så var det finpussen !  Vi brukte en planke til å avrette hele turen , før vi fylte etter med masse det vi så det trengtes. Muren ble pusset fri for betongsøl, og det som var tilovers langs muren ble kjørt vekk.


Resultatet ble en kjempefin og stødig mur.


I morgen skal Robert kjøre grus opp til tomta. Grusen skal vi legge som grunnlag før vi legger isolasjon, armering, vannbåren varme og støpe betongdekke på hele huset.  Nå går det fort fremover, og før vi vet ordet av det så har snekkerene tatt over.


Tusen takk allesom har hjelpet oss med muren , og Sissel og Åshild som har laget deilige lusjer til oss hver eneste dag. R & R

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din hilsen ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...