mandag 21. november 2011

Langt oppe i skogen. . .

ser vi nå huset ganske godt. . . .




Nå har de fått på undertak på hele huset ,
og skal om ikke lenge legge takstein.  Vi har valgt  Zanda Rustikk Granitt,
som er en grå stein med noe spill i. 

 Vi er veldig spente på hvordan dette taket blir på huset vårt, ettersom
det er " så mye tak " .  Vi vurderte også glassert takstein,
men gikk bort ifra dette da det kom inn nye krav om snøfangere mm. 
 Dessuten tror jeg det hadde blitt litt i meste laget. 

 Jeg håper å tror den grå steinen vil bli fin.  ♥



For noen uker siden blåste det noe voldsomt her oppe , og da sjedde det som IKKE skal skje.  Det store sitronvinduet stod oppstøtt langs noe materiell, ( før det ble satt på huset )  og det tok selvfølgelig vinden tak i !  Når jeg kom dit Lørdag morgen lå det i 1000 biter.  Jeg ble uvel av hele greia , å det er grunnen til at det ikke er blitt nevt tidligere, men nå har det nesten gått over, så dere skal få se bildet etterhvert.  Som dere ser har ikke det nye kommet ennå ( bestillingsvare ) , men vi håper og tror det er på plass iløpet av uka.

I tillegg har vi faktisk kjøpt oss innredninger til begge badene , noe vi begge er kjempefornøyde med.
Vi har også bestemt hva som skal på veggene i huset, rom for rom .
  Noen rom skal ha sponplater , andre MDF- plater , noen med gips der hvor tapet og flis skal være, og noen med . . . parkett !

Jeg jobber nå med å bestemme hvilke farger vi skal ha , og hvilke tapeter som skal hvor.  Det er helt klart at jeg har lagt min elsk på kaffe og jord farger.

SPENNENDE 


Vi skal kjenne på julestemninga i kveld og lader opp med en Kurt Nilsen konsert ,  men først en bedre middag sammen med familien.







3 kommentarer:

  1. Litt av et hus :)
    Glede mæ t å sjå taket!! :)

    SvarSlett
  2. Theresa Lyng-Jørgensen1. desember 2011 kl. 06:00

    Hei igjen Ragnhild! Arti å se nye fremskritt! :)

    Glemte helt å svare deg etter forrige korrespondanse, dagen flyyyyr med to små ;) :)

    Vi bygger hus her i Vanvikan hvor jeg kommer fra. Etter 10 år i Trondheim var vi begge ivrige etter å komme oss ut av byn, og iom at jeg er nokså "ønka" til jobben her i Vanvikan og Krids kan pendle til jobben på 3T-midtbyn på kun 25 min så ble Vanvikan å foretrekke fremfor Orkdaln', IKKE at vi ikke kunne tenkt oss å campe der også, noe vi gjør titt og ofte. Elske å vær Orkdaln' æ :) Men i i hvert fall, vi begynner å bygge hvilken tid som helst, venter bare på godkjenning fra kommunen. Huset er arkitekttegnet, kan godt vise deg tegningene oer email, men vil ikke legge de ut offentlig ;)

    Tomta er vår flaskehals, da edn er kun 800 kvm, jeg sier "kun" da vi bor på landet hvor en skulle tru større tometr var lettere å oppdrive, men den gan g ei! :( Så huset er så stort det KAN være prosent-messig ift tomestørr, ja du kjenner vel reglene ;) 2 etg, med innebygd garasje under 1.etg.

    Nå som vi endelig har tegningene inne (har bare tatt 1,5 år å ferdigstille de, vi fant alltid noe å "snekre" litt på) er neste trinn å finne løsninger for alt fra interiør og noe eksteriør. En meget spennende jobb, dog noe uoversiktlig, da jeg er litt av en kontroll-freak og liker grundig reasearch før den minste avgjørelse tas... så alt tar jo slik TID!!! Noe jeg ikke har mye av med to små. En time etter leggetid er stort sett alt jeg har til overs...

    SÅ om du har noen tips til hva, hvor og hvordan i denne fasen så må du bare komme med de! :)))

    Masse lykke til, og du... vi kommer gjerne innom dere og nyhuset en tur når det begynner å nærme seg klart. Når ser dere for dere innflytting?

    KLÆM fra mæ :)

    SvarSlett
  3. Hei Theresa Ü

    Ja, sånn er det vel når man har 2 små som ikke er så veldig store ennå :) Vi venter vår første i Januar, å jeg gleder meg masse.
    Det blir spennende å kombinere det å være småbarnsmor og det å gjennomføre alt jeg har planlagt jeg skal gjøre frem til sommeren, for det er ikke rent lite ;)

    Jeg kjenner meg veldig igjen i den du beskriver, alt skal være gjennomtenkt og nøye planlagt. Vi brukte også nesten 1,5 år før de endelige tegningene va på plass , men fortsatt- nå som huset er kommet opp , finner jeg alltids noe småtteri jeg kunne tenkt meg å gjort bare litt annerledes ! Det er fullt mulig å bli sprø av all spekulasjonen og ulike forslag underveis.

    Akkurat nå f.eks , holder jeg på med listverket i huset. Det danner en del av inntrykket i rommene, og jeg synes det er superviktig! Jeg har funnet masse fint hos www.byggdekor.no - Den må du sjekke ut ;)

    Det er fint i Vannvikan , der har du jo både sjø og landlige omgivelser. Herlig for barna. Jeg liker beste å kunne oppsøke liv og røre når jeg ønsker det, fremfor å måtte oppsøke roligere områder. I tillegg har jeg en greie for hester, noe jeg har mulighet til å ha som hobby der vi bygger nå. MEN det er langt frem i tid. Drømmer må man ha :)

    Nesten rart at en stor tomt skal være så vanskelig å oppdrive som du sier, men jeg tror det kommer til å bli mer å mer attraktivt å flytte utenfor byene. På visningene av de to tomtene som ligger ved siden av oss har det nesten kun vært byfolk å sett! Mulig det også har en stor sammenheng med at det nesten ikke er tomter å oppdrive i Trondheim , å hvis det er det, er de knøttesmå å koster en formue.

    Jeg vil gjerne se tegningene av huset, superspennende ! Send de over når du kommer på det :) Jeg håper vi er på plass en gang i April, men tiden løper ifra oss hele tida, så om det blir i Mai er heller ikke det noen krise.

    Du må glede deg til alt er godkjent å dere får GO , det er så herlig ! Å jeg tar gjerne båten over for sightseeing ;) Det blir helt sikkert bra.

    Håper dere får en finfin jul ( kanskje den siste i byen ? ) Ü

    Klemklem Ragnhild

    SvarSlett

Takk for din hilsen ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...