tirsdag 26. mars 2013

Dovregubben og jeg tar påskeferie...

Endelig er det første vårsignalet her!!!!   PÅSKEFERIE
 
Vi skal tilbringe påsken hjemme i år - noe jeg ser veldig fram til.  For lillemann  i huset er den minste ting en stor opplevelse, ettersom han ikke har vært på så lange utflukter tidligere. Vi er så heldige at vi er omringet av nydelig natur, så her blir det pulktur i 5 minutter, for så å kjøre akebrett og grille pølse.   Nå satser vi på solbrilleskille til helga.
 
I forrige uke hentet min samboer en type som vi har gledet oss lenge til å se. Vi bestilte han i fjorhøst og en kar ved navn Per Gertzman har stoppet den ut for oss. Per jobber på Naturvitensenteret i Trondheim, og er megadyktig. Vi er så fornøyde.
 
 
Litt om Moskusen :
Moskusfeet er vanligvis cirka 2 meter lange, men de kan bli nærmere 2,5 meter. Skulderhøyden er normalt omkring en meter, men hannene kan i noen tilfeller bli opp mot 1,4 meter. Pelsen inkluderer langt beskyttelseshår som nesten rekker til bakken. Et voksent dyr veier vanligvis rundt 200 kg, men enkeltindivider kan bli over dobbelt så tunge. Moskusfe kan leve til de er omkring 25 år gamle. Dette er hurtige dyr med en toppfart på nærmere 60 kilometer i timen.
 
Dovregubben vår er en stor okse på over 300kg. Den ser kanskje ikke så stor ut på bildene, men den er over en meter fra topp til bunn. 
Vi synes den er så kul!
 
 
Eggeglass er TM Design. Så fine  Påskeeggene fylt med marsipan AntonBerg er et must for meg i påska. Jeg trenger egentlig ikke noe annet godteri, men disse må jeg ha. Å egentlig så liker jeg ikke marsipan en gang.
What happend?  Jeg kjøpte meg også en ny te fra Pukka. Denne smaker anis og er bare så god. Kan gledelig anbefale den videre.
 
 
 
Den fine klokka som står over MarleneBirger lyset er
ifra IllhumsBolighus i Stockholm. Jeg liker den. 
DA TAR JEG PÅSKEFERIE! 
  Ønsker alle sammen en riktig fin uke,
og en god helg 
 
 


2 kommentarer:

  1. GOD PÅSKE :) til deg og dine. Me skal på tur med campingbilen vår. Det er lykke det...

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er sikkert et stort vårtegnå dra på tur igjen:) Håper dere hadde det fint :) Vi var hjemme hele påska - men det ble noen skiturer og kvikklunsj pakker :D haha...

      Slett

Takk for din hilsen ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...